Autós Hírek

Már Európában is használható a Mercedes automatikusan előző rendszere

A Mercedes Amerikában egy ideje már elérhetővé tette a kettes szintű önvezetéshez tartozó automatikus előzést, az európai piacon viszont csak mostantól használhatják az újabb modellek tulajdonosai.

 

Ahogyan egyre elterjedtebb lesz a kettes szintű önvezetés az autókban, úgy gyarapodik a használható funkciók száma az ilyen rendszerekben. Ott van például a sávváltás és automatikus előzés, amely Amerikában már egy ideje elérhető volt az újabb Mercedes-modellekben, Európában viszont még csak most engedélyezték a használatát.

A Mercedes az új E osztály kapcsán jelentette be, hogy az autók már a hazai piacon is képesek arra, hogy aktivált távolságfigyelő és automatikus kormányzás esetén autópályán a kocsi saját maga végezze el az előzéseket, amennyiben azt lehetségesnek ítéli. A funkció használatakor tehát a sofőrnek semmit nem kell tennie, nem kell indexelnie, sem pedig kormánymozdulatot kezdeményeznie.

Fontos azonban, hogy a teljesen önálló rendszer csak 140 kilométeres óránkénti sebességig használható, azaz, ha annál gyorsabban megyünk, csak az előttünk haladó lekövetése működik.

Fontos még, hogy most már a navigációba betáplált útvonalat is figyelembe veszi az automatika, azaz képes asszisztálni ahhoz, hogy például autópályáról a megfelelő lehajtón térjünk le, de a pályák közti átjárást is képes magától megoldani.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Egy komment

  1. Érdekes fejlesztés! Kinek van szüksége segítségre az autópályán történő előzéshez?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button