______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Majdnem 5 méteres elektromos SUV a Smart legújabb dobása

hirdetés

Nem sokkal a koncepció leleplezése után már meg is érkeztek az első képek a sorozatgyártásra kész Smart #5 modellről. A 4,7 méter hosszú elektromos járgány akár 640 lóerős kivitelben is rendelhető lesz.

A Smart már közel sem az, amit régen megismertünk a Mercedes almárkájaként. Az egykor parányi benzines járgányokat kínáló gyártó ma már a kínai Geely többségi tulajdonában van, aminek eredményeként alapvetően megváltozott a stílus, amit képvisel. Akárcsak a Mini, a Smart is egyre nagyobb járgányokat mutat be, ráadásul teljesen elektromos hajtásokkal.

A tanulmány és a gyártásra kész változat

A legújabb dobásukat alig pár hete mutatták be először a Pekingi Autószalonon, most pedig megérkeztek az első képek a #5 sorozatgyártásra kész változatáról is. Bizony, egy 4,7 méter hosszú SUV-ról van szó, mely 2,7 méteres tengelytávjával kimondottan tágas belteret kínál majd a vásárlóknak. Igaz, képeken egyelőre nem mutatták meg az ötüléses belső kialakítást.

Azt viszont láthatjuk, hogy maga a dizájn jóval visszafogottabb lett, mint amit a tanulmány sejtetett. Elhagyták például a visszafelé nyíló hátsó ajtókat, a tetőre szerelt elemeket és a látványosan terepes felni-gumi összeállítást is egy városban használhatóbbra cserélték.

hirdetés

Hajtásláncok tekintetében többféle lehetőséget kínál majd a gyártó. A belépő szintet az első tengelyt hajtó egymotoros jelenti, de ez mindjárt elérhető lesz 340 vagy 363 lóerőnyi teljesítménnyel is. A kétmotoros összkerekes verzió esetében már 646 lóerős összteljesítményt jelölt meg a Smart, ami igazán komoly dinamizmust sejtet. Hatótáv? Ebbe még nem mentek komolyabban bele az illetékesek, csupán annyit tudhatunk, hogy akár 500 kilométer feletti távról is beszélhetünk majd a megfelelő hajtáslánc-összeállítással.

A Smart #5 első körben az ázsiai piacon mutatkozik be, de egyes információk szerint könnyen globális modell is lehet belőle.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button