______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Magyarországra jön a LEVC, a jellegzetes londoni taxik gyártója

hirdetés

Kicsiny hazánkban is megveti a lábát a LEVC, mely elektromos hajtású, de hatótáv növelő benzines motorral ellátott taxikkal és furgonokkal foglalkozik. A Gablini-csoport importálja majd a jellegzetes járműveket a megrendelőknek.

 

A Geely tulajdonában álló London Electric Vehicle Company (LEVC) Magyarországon is megkezdi a hatótávnövelő benzines motorral is ellátott járműveinek az értékesítését a budapesti székhellyel rendelkező Gablini-csoporton keresztül.

Az ikonikus klasszikus londoni taxik formai világát magán viselő modellek 2021 tavaszától lesznek elérhetők hazánkban. Természetesen az egész LEVC paletta értékesítéséről és szervizhálózatáról is gondoskodik a Gablini, így a TX taxi, a TX Shuttle és a VN5 kisáruszállító is megvásárolható lesz.

hirdetés

Mindegyik típus elektromos és benzines erőforrással is rendelkezik, de nem a szokványos hibrid formában, hanem hatótávnövelő megoldásként működik csak az 1,5 literes belsőégésű motor. A tisztán elektromosan megtehető hatótáv a LEVC modellek mindegyikénél 100 kilométer körül mozog, de a benzines erőforrás még további 400 kilométernyi autózást tesz lehetővé általánosságban.

A taxi változat különlegessége, hogy alapból polikarbonát elválasztó fallal, hátulra beépített kártyaleolvasóval és fedélzeti kommunikációs rendszerrel (mikrofonokkal és hangszórókkal) kerül átadásra, azaz egy minden eddiginél biztonságosabb és modernebb alternatíva lehet a fuvarosok számára. A magyar árlista egyelőre nem ismert.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button