______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Magyar pilóta az Endurance Világbajnokságon? Igen, ez a felállás is megvalósulhat végre.

hirdetés

Az már számtalan ágazatban igazolódott, hogy igenis helye van a magyaroknak az autóversenyzés világában. Az Endurance Világbajnokság azonban eddig valahogy kimaradt, ám most ez változhat meg Volentér Balázsnak köszönhetően.

 

Ha autóversenyzés, akkor szinte minden szakágban találhatunk magyar vonatkozást. Ahol viszont eddig nem képviseltettük magunkat, ott is szépen lassan beérnek a tehetséges versenyzőink. Például a Le Mans 24h-t is magába foglaló WEC (World Endurance Championship) bajnokságban is nagyon úgy néz ki, hogy lesz magyar versenyző az LMP2 kategóriában, egészen pontosan Volentér Balázs.

Balázs a bajnokság utolsó két fordulójára kapott meghívást a jelentések szerint, amiket október 30-án és november 6-án rendeznek meg Bahreinben. Előbbi egy hatórás utóbbi egy nyolcórás futam lesz.

hirdetés

A meghívás az Autoracing Club Bratislava csapattól érkezett, mely az LMP2-es prototípus kategóriában indul egy Oreca-Gibsonnal, azaz a királykategóriába legjobb ugródeszkának számító típussal. Ha hasonlítani kell, akkor ez olyan, mint a Formula 2, csak éppen egy versenyen elindítva az F1-es gépekkel is.

„Hatalmas lehetőség és megtiszteltetés, hogy egy WEC-ben és Le Mans-ban is induló csapat számít rám. Már az is óriási dolog volt, amikor 2018-ban első magyarkét vezethettem Le Mans Prototípus versenyautót, de ez valami teljesen más szint. Ha minden a terveink szerint alakul, akkor a hosszútávú versenyzés csúcsbajnokságában indulhatnék még idén, ami sokadjára kimondva is hihetetlen, de igaz” – mondta Volentér Balázs az Eurosport nyilatkozatában, aki a Janik Motorsportnak köszönhetően került kapcsolatba a hosszútávú autóversenyzés komolyabb területeivel.

hirdetés

Hajrá Balázs, mi szurkolunk, hogy összejöjjön a nagy lehetőség és ismét egy magyar csillaggal legyen gazdagabb az autóversenyzés világa!

fotók: ARC Bratislava / facebook

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button