______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Maguktól mennek el a mosóba a jövő Toyotái a most szabadalmaztatott technológia szerint

hirdetés

Egy újabb Toyota szabadalom került nyilvánosságra karácsonykor. A japánok most egy olyan rendszert fejlesztenek, melynek segítségével a jövő önvezető autói képesek lesznek megállapítani, hogy szennyezettek és el is mennek lemosatni magukat.

 

Mostanság egyre gyakoribbak a szabadalmi kiszivárogtatások, ami nem feltétlenül baj, hiszen így nagyjából kaphatunk egy képet arról, hogy mire számíthatunk a jövőben. Most a Toyota önvezető autókhoz kapcsolódó projektje került nyilvánosságra egészen érdekes elképzelésekkel.

A dolog lényege, hogy a jövőben az autók képesek lesznek megállapítani, hogy mosásra van szükségük és ezt el is végzik majd teljesen önállóan. Na de honnan tudja egy kocsi, hogy szennyezett? Meg lehetne valószínűleg ezt oldani karosszériát figyelő szenzorokkal, a japánok viszont egy jóval egyszerűbb megközelítést választottak.

hirdetés

Az tiszta, hogy a jövő autója (de már a mostani is), GPS meghatározással látja, hogy merre közlekedünk. Az is megvan, hogy az internetes kapcsolatnak köszönhetően az időjárás adatokat is le tudja hívni nekünk az autó! A Toyota megoldása pedig pontosan erre támaszkodik majd.

Azaz tudni fogja, hogy földúton vagy terepen jártunk, illetve figyelembe veszi, hogy mondjuk szakadó esőben haladtunk órákon keresztül, azaz valószínűleg felverődött mindenféle piszok az autóra. Ha ez megtörtént, akkor megkeresi a legközelebbi mosót, amit használni tud (nem tisztázott, de valószínűleg a Toyota feltételezi itt az automatikusan működő mosók meglétét is), elmegy tisztálkodni, majd visszatér az eredeti helyére. A megoldás elsőre furcsának tűnhet, de a jövőben megoldást jelenthet egy most még feltételezett problémára is. Azaz, ha az autók magukat vezetik majd, akkor jó eséllyel nem is kell magántulajdonban lenniük. Akkor viszont kinek a feladata lesz a mosás? Persze, hogy az autóé!

hirdetés

(forrás: Carscoops)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button