______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Lopás ellen dupla védelmet kapnak a Dodge Charger és Challenger SRT modellek

hirdetés

Kétlépcsős védelemmel látja el a Stellantis a Dodge Challenger és Charger SRT modelleket visszamenőleg is. Ha elfelejted a kódot, kénytelen leszel beérni 2,8 lóerős teljesítménnyel.

 

Valószínűleg az Amerikában elharapódzó lopásokat és az utána bekövetkező üldözéseket elégelte meg a Stellantis, amikor arra adta a fejét, hogy valahogy meg kell akadályozni, hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek a nem elhanyagolható számú ménesek. A következő Uconnect szoftverfrissítés már tartalmazni fogja az új biztonsági módot is minden 2015 után gyártott Challenger SRT és Charger SRT számára.

Lényegében arról van szó, hogy a telepítés után (még nem felhőalapon, hanem bizony be kell menni ehhez a márkaszervizbe) aktiválódik a Security Mode, azaz nem elég a kulcsot a birtokunkban tudni a sikeres indításhoz, hanem egy négy számjegyből álló PIN kódot is meg kell majd adni az autónak. Ennek hiányában ugyan még beindul a motor, de erősen korlátozott üzemmóddal működik tovább. Mennyire korlátozottan? A fordulatszám nem megy 675 fordulat/perc fölé, a teljesítményből pedig megközelítőleg 2,8 lóerőt kapunk meg.

hirdetés

Jó kérdés, hogy akkor már a rendszer miért nem tiltja le teljesen a motort rossz kód esetén? Ennek valószínűleg biztonsági okai vannak. Például, jól jöhet, ha ég a garázs, a nagy rohanásban nem ugrik be a számkombináció, de attól még szépen lassan ki lehet gurulni a szorult helyzetből az autóval.

A biztonsági frissítés természetesen teljesen ingyenes, minden Uconnect rendszerrel felszerelt izomautó tulajdonos jelentkezhet majd az aktiválásért a márkaszervizekben. Csak aztán a kódot igyekezzünk nem elfelejteni, az emlékeztető cetlit pedig nem ér a napellenzőben elrejteni!

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button