______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Limitált szériával búcsúzik a Lamborghini Aventador

hirdetés

Csupán 600 darabot építenek meg a Lamborghini Aventador búcsúszériájából, aztán végleg nyugdíjba megy a modell. A LP780-4 Ultimae méltó befejezése lesz az olaszok zászlóshajójának.

 

Tíz év hosszú idő, márpedig pontosan ennyi telt el azóta, hogy a Lamborghini bemutatta az Aventador szériát. Nem panaszkodhatnak az olaszok, hiszen a kimondottan szűk célközönség ellenére is szép számokat produkált a modell, ám ideje most már nyugdíjba vonulni!

Persze, csak még előtte gurít egy utolsó nagyot az Aventador, bemutatkozott ugyanis a minden eddiginél jobb és több búcsúszéria, mely LP780-4 Ultimae kerül be a köztudatba. A sportkocsit hajtó V12-es egység 780 lóerőt teljesít, ami tíz lóerővel több, mint amit az eddig csúcsnak számító SVJ esetében tudott a motor.

hirdetés

Ha ez nem lenne elég, még némi tömegcsökkentést is sikerült elérniük a gyáriaknak, így 1550 kilogrammot nyom az utolsó Aventador széria, melynek köszönhetően 2,8 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, a végsebessége pedig 355 kilométeres óránkénti tempóban van meghatározva.

Természetesen, mint minden kiemelt széria, az Ultimae is csak limitált példányszámban lesz megvásárolható. Összesen 350 kupé és 250 darab roadster készül el belőle.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button