Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Leon helyett lélegeztetőgépet gyárt a SEAT

A SEAT szinte rekord gyorsasággal, alig egy hét alatt rendezte át a spanyolországi üzemét, hogy autók helyett lélegeztetőgépeket gyártsanak.

 

A Volkswagen kötelékébe tartozó SEAT úgy döntött, hogy nem állítja le a termelést a martorelli üzemében. Nem önző szándékok vezérelték őket a döntés meghozatalánál, hanem így veszik fel a harcot a koronavírus járvánnyal szemben.

hirdetés

Ez az az üzem, ahol eddig az új Leon modellek készültek, most viszont saját fejlesztésű lélegeztetőgépek előállítására állt át a gyártósor. A saját fejlesztésűt ráadásul szó szerint kell érteni, a WHO és a helyi egészségügyi szervezetek segítségével ugyanis a spanyolok tíz különböző ilyen egészségügyi eszköz prototípust hoztak létre, amelyből kiválasztották a leginkább megfelelőt.

A SEAT lélegeztetőgépe ráadásul a könnyebb átállás miatt valamilyen szinten autóalkatrészekből épül fel, például a szakik hasznosítani tudták a sebességváltó tengelyeit és az ablaktörlő motorjuk is alkalmas arra, hogy érdemi szolgálatot tegyen a légzési funkció fenntartásában. Egyelőre az új eszköz tesztelése zajlik, de a tervek szerint már jövő héten megérkezhetnek a kórházakba az új SEAT termékek.

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button