______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Különleges sportkocsi még különlegesebbé téve

hirdetés

Már eleve az nagy dolog, ha valaki egy McLaren Speedtail megrendelésére adja a fejét, de egy kaliforniai márkakereskedő még messzebb ment. A prototípus mintázatát kérte az autójára, amivel alaposan feladta a leckét a McLaren különleges kéréseket teljesítő részlegének.

 

Aki megengedheti magának, hogy egy szupersportkocsit vásárol, annak az is belefér, hogy bizony minél egyedibbé tegye azt, természetesen további vagyonokért cserébe. Pontosan ez történt most meg a McLaren esetében is, amikor az egyik megrendelő, egy amerikai kereskedő, olyan fényezést kért, amire talán még a gyáriak sem voltak felkészülve.

A vásárló ugyanis pontosan olyan kinézetet szeretett volna, mint amilyennel anno az első tesztpéldányok is büszkélkedtek. Igen, a minimálisan ugyan, de álcázott darabok!

hirdetés

Most viszont szó sem lehetett arról, hogy az álcázó matricázást használják a mesterek, ezért gondosan meg kellett tervezni a fényezés folyamatát, mely a beszámolók szerint 12 hétig tartott.

Ebből 2 hét csak arra ment el, hogy az összesen 2 kilométernyi maszkoló szalagot felhelyezzék, természetesen lézer pontossággal, majd a konkrét festés a több rétegnek köszönhetően további 6 hetet vett igénybe. A megmaradt 4 hét a száradásra és a leszerelt alkatrészek visszahelyezésére kellett.

hirdetés

Az 1070 lóerős hibrid Speedtail kupéból összesen 106 darabot készítenek el a McLaren mesterei, a most bemutatott és Albert névre keresztelt (ezzel a névvel illették a tesztpéldányokat is a tervezésnek és összeszerelésnek helyet adó intézmény után) példány pedig az egyik utolsó a sorban.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button