Autós Hírek

KTM motor indiai gyártással? Kell tőle félni? Kérdezz-Felelek Extra

Egy új motor vásárlását tervezi Zoltán, a kiszemeltje pedig a KTM 390 Adventure lett. Viszont ezt a motort Indiában gyártják, ami aggodalommal tölti el a kérdezőnket. Na de tényleg kell tartani tőle? Göbi, a KTM specialista válaszol!

 

Bár a Speedzone alapvetően négy keréken gurul a mindennapokban, néhányunktól nem áll távol a motorozás világa sem. Sőt, ha KTM, akkor annak Göbi a megtestesülése a csapatban. Érkezett is egy testhez álló kérdés!

“Sziasztok!

Göbitől szeretném megkérdezni!

Új motor vásárlás előtt állok az egyik kiszemeltem a KTM 390 Adventure ár-értékben nagyon jó, ami egy kicsit zavar, hogy Indiában gyártják, mi a véleménye mi a tapasztalata a motorról?

üdv Zoli”

Tény, hogy az indiai gyártás elég rosszul cseng egy osztrák márkával kapcsolatban. Na de lássuk, hogy a mi Dokink hogy látja a dolgokat ebben a témakörben.

Kedves Zoltán!

Ez nem csak neked volt kérdés, hanem az összes 2013 előtt csak osztrák, mattioghofeni összeszerelésű motort értékesítő kereskedőnek. Mindenki félt tőle, hogy majd anyagminőségben és összeszerelési minőségben alulmaradnak ezek az indiai gyártású motorok. Aztán az évek alatt rájöttek, hogy nincs miért aggódni.

A motorblokk osztrák tervezés, annak megfelelően, hogy az ottani karbantartást és körülményeket is bírja, bizonyos európai szempontok szerint kicsit túl is van méretezve. Az összeszerelés minőségét egy utolsó lépésben még Mattighofenben a gyárban ellenőrzik, hiszen a motorok részben szétszerelve érkeznek.

Ha a motor neked megfelel, a méret, az üléspozíció, akkor nincs miért aggódni, nagyon sok elégedett 390 Adventure tulajdonos motorozik már Európa szerte, itthon is a második legnépszerűbb motor a KTM palettán.

Üdv.

Göbölyös Zsolt

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button