______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Közösen fejleszt új infotainment rendszereket a Volvo és az ECARX

hirdetés

Közös munkát jelentett be a Volvo és a Geely alig öt éve alapított techipari vállalata. Az összefogás célja az infotainment rendszerek új generációjának megalkotása a cégcsoport márkái és külsős vásárlók számára is.

 

Új infotainment rendszer generáció kifejlesztésébe kezdett a Volvo, természetesen nem egyedül. A folyamatban nagy segítségükre lesz ugyanis a szintén Geely fennhatóság alá tartozó ECARX techiapri cég, melyet még 2016-ban alapított Shen Ziyu és Li Shufu, a cégcsoport vezérigazgatója és elnöke. Az ECARX kimondottan Android rendszerű felületek előállításával foglalkozik, így az újonnan készülő megoldások is garantáltan ezt használják majd.

“A Volvo legújabb autóinak infotainment rendszere az egyik legjobb a piacon, amely a felhasználói élményben vetekedik a mobiletelefonokkal is. Ezen összefogással felgyorsíthatjuk a technológia fejlesztését, kiváló minőségű infotainment rendszereket hozhatunk el az autóink számára, és arra ösztönözhetjük a vállalatokat és a fejlesztőket, hogy nagyszerű szolgáltatásokat és alkalmazásokat hozzanak létre a platform felhasználói számára”- mondta Henrik Green, a Volvo technikai igazgatója.

hirdetés

Az új infotainment rendszerek a Volvo és a Polestar típusaiban is megjelennek majd teljesen egyedi felhasználói felülettel, de a Geely a technológiát elérhetővé teszi majd más, házon kívüli márkák számára is, természetesen amennyiben azok hajlandók fizetni érte.

A közös projektet Jan-Erik Larsson, a Volvo Cars kínai fejlesztési osztályának jelenlegi igazgatója vezeti majd, az irányításért felelős vállalat székhelye pedig a svédországi Göteborgban lesz.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button