______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Koreai kihívót kap a Dacia Spring

hirdetés

A Hyundai bejelentette, hogy nemsokára hivatalosan is leleplezik a kis városi elektromos járgányukat, melynek árát igyekeznek 20 ezer euró alá belőni. Ez lesz az Inster.

 

Az autóiparban elég komoly drágulás ment végbe az elmúlt években, ami az elektromos autók esetében hatványozottan igaz. Éppen ezért, hogy a kevésbé tehetős vásárlókat is ki tudják szolgálni a gyártók, egyre többen kezdtek el apró városi elektromosokban gondolkodni. A Volkswagen is nemrég jelentette be, hogy már készül a belépő szintű villanyosuk, a Dacia pedig már évek óta jelen is van ebben a szegmensben a most már második generációját ünneplő Springgel.

Most pedig a Hyundai villantott néhány sejtelmes képet, melyen nem más, mint a legújabb Spring kihívó, a 20 ezer euró alatti árkategóriát képviselő kis villanyosuk látható valamennyire. Érdekesség, hogy bár új modellről van szó, az alapok egy már meglévő autóból érkeznek, mely nem más, mint a csak Koreában kapható Casper.

hirdetés

A technikai specifikációkkal kapcsolatban csak annyit lehet egyelőre tudni, hogy a WLTP szabvánnyal mért hatótáv 355 kilométer lesz, ami alapvetően több, mint amit a Spring képes nyújtani.

Szintén érdekes lépés, hogy a koraiak nem az elektromos Ioniq palettára helyezik majd fel az autót, hanem az anyacég kínálatában szerepel majd Inster elnevezéssel. A hivatalos premier a hónap végén esedékes a Busani Nemzetközi Mobilitási Kiállításon.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button