______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Klasszikus dizájn Ferrari alapokkal

hirdetés

Egy olasz karosszériaépítő műhely remekműve a Touring Superleggera Aero 3, melyből összesen 15 példány készül majd. Modern alapokat találunk a klasszikus megjelenés alatt.

 

A világháború előtti versenyautók jellegzetes dizájnját ötvözi modern megoldásokkal az olasz Touring Superleggera egzotikus autókat építő műhely legújabb dobása. Azonnal szembeötlő a hátsó gigantikus “uszony”, mely nem csak a dizájn részét képezi, hanem bizony funkcionális feladata is van a különlegességen.

Először is úgy tereli a légáramlatokat, hogy a járgány stabilitása nagy sebességnél is példaértékű legyen. Mindezek mellett a hátsó légterelő beállításánál is szerepe van, ugyanis az erre felrajzolt szögállásokat is használhatja viszonyításképpen a büszke tulajdonos. Viszont ennek is köszönhető, hogy hátsó szélvédő nincs, helyette viszont kamerán lehet követni, hogy mi történik mögöttünk.

hirdetés

Az autó alapjait a Ferrari F12 Berlinetta adja, amit leginkább a belső térben lehet tetten érni. A meghajtásért felelős motor is maradt az olasz sportkocsi sajátja, azaz a 6,3 literes V12-es egység 720 lóerős teljesítményére támaszkodhat az a szerencsés 15 igencsak tehetős ember, aki ráteszi a kezét az egyik Aero 3-asra.

Bizony, összesen 15 darab készül majd belőle, ebből jelenleg 3 példány már el is van adva. Mennyi az ára? A gyártó ezt csak komoly érdeklődőknek hajlandó elárulni. Mindegy is, az egzotikum célközönsége úgysem az a fajta, akit érdekel az árcédula, csupán azt szeretik eldönteni, hogy kell-e nekik, vagy nem.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button