______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Klasszikus Batmobile vált eladóvá. Nem eredeti filmes kellék, de érdekes az alap, amire épült

hirdetés

Bár Batmobile-ból volt már többféle a DC univerzumban, a keményebb rajongók szerint még mindig a Tim Burton féle filmekben látható klasszikus az igazi. Most egy ilyen replika keres magának új gazdát Mustang alapokkal és Chevrolet erőforrással.

Ahány Batman film, annyi féle Batmobile. Az összes közül viszont talán a Tim Burton rendezésében elkészült Batman és Batman visszatér filmekben látható, klasszikus dizájnnal rendelkező járgány a legemlékezetesebb.

Nem csoda, hogy egy eredeti, a filmekben szereplő járgány hihetetlen értéket képvisel, ám szerencsére dolgoznak bőszen az átépítők is, hogy olcsóbban is hozzá lehessen jutni egy-egy szebb darabhoz. Most egy ilyen replika keres magának új gazdát a Bonhams aukciósház árverésén.

hirdetés

A szóban forgó példány tehát sosem szerepelt a filmekben, ám egy kimondottan igényes átépítésről van szó. Külön érdekesség, hogy az alapokat sem aprózták el a készítők. Ehhez ugyanis egy első generációs, 1965-ös Mustang lett kiválasztva, természetesen némi alváz nyújtás után.

A karosszéria üvegszálas műanyagból lett kialakítva, így a járgány a 6,7 méteres hossza ellenére is könnyebb, mint az eredeti Mustang volt. A könnyítés ellenére az átalakítást végző műhely nem elégedett meg az eredeti erőforrással, így erősebbre cserélte azt.

hirdetés

Persze nem arról van szó, hogy tényleg sugárhatjással üzemelne a Batmobile, hanem egy Chevrolet 5,7 literes V8-ast építettek bele a hajtásláncba, mely 380 lóerő leadására képes.

A különlegesség működő tolótetővel, két sportüléssel és annyi műszerrel lett felszerelve, amennyi még egy gyakorlott pilótát is képes lehet zavarba ejteni.

Az értékét nagyjából 20 és 30 ezer font körülire tippelik a szakértők, ami átszámítva 8 és 13 millió forint körüli összegnek felel meg. Ennél olcsóbban ma már nem igazán lehet komoly Batman az emberből, így érdemes lehet nyomon követni az árverés alakulását. Persze, nem árt egy Batcave is hozzá a stílusos tárolás érdekében, de ez már legyen a leendő tulajdonos problémája.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button