Autós Hírek

Kínos visszahívás, azaz egy Ferrari is el tudja hagyni a hátsó szélvédőjét

Hibázni csak az tud, aki dolgozik és így bizony néha még a legnagyobbak is kerülhetnek kimondottan kínos szituációba. Most a Ferrari járt így, ugyanis kiderült, hogy bármelyik 812 Superfast hátsó szélvédője elrepülhet menet közben, amit egy visszahívás keretein belül orvosolnak a gyáriak.

 

Egy visszahívási akció sosem kellemes, de az esetek között is vannak kimondottan kínos pillanatok. Ide sorolhatjuk például a gyilkos Fiat emblémát vagy a balesetet hallucináló Seat egyterűt is, de a mostani eset is igencsak különös, főként annak fényében, hogy melyik gyártó mely modellje érintett a problémában.

Történt ugyanis, hogy az elmúlt években immár harmadszor esett meg, hogy egy Ferrari 812 Superfast menet közben elhagyta a hátsó szélvédőjét. Ilyenkor már lehet gyanakodni valamilyen gyártási hibára, így az olaszok is megnézték jobban azt a bizonyos üveget, amit találtak, az pedig azonnal egy visszahívás bejelentésére adott okot.

Kiderült, hogy egy gyártási hiba miatt az említett modellek esetében a hátsó szélvédők ragasztási felülete nem lett megtisztítva, ami egy idő után elenged, így az üveg a légáramlás hatására könnyen kiszakad a helyéről. A probléma lényegében az összes Superfast példányt érinti, egészen pontosan 1063 darabot, melyeket 2017 június 20 és 2020 június 17 között gyártottak le.

A gyáriak természetesen elkezdték a tulajdonosok kiértesítését az ingyenes akcióról, melynek keretén belül mindenkinek kicserélik a hátsó szélvédőt és megfelelő ragasztással rögzítik azt.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button