______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kínai elektromos kisteherautókkal erősít az osztrák posta

hirdetés

Az osztrák posta nagy szerepet vállal az emissziómentes közlekedés megvalósításában, így folyamatosan töltik fel elektromos járművekkel a flottájukat. A kínai Maxus is komoly szerepet játszik majd a jövő kézbesítéseiben.

 

Ausztriában egyre komolyabban veszik állami szinten az emissziómentes közlekedést. Most például az osztrák posta flottaigazgatója, Paul Janacek árulta el, hogy milyen lépéseket tesznek a cél elérésének érdekében.

“Több mint 10 ezer járművel rendelkezünk, amiből 6157 darab a kisteherautó kategóriát képviseli. A városi kiszállítások tekintetében elkezdtük az átállást úgynevezett “utolsó kilométeres” (raktár-kézbesítési hely viszonylat) eszközökre. Ezek például a Maxus-tól érkeznek, kifejezetten városi kiszállításokhoz. 700 Maxus kisteherautót rendeltünk, és a következő hónapokban kiépül a hozzájuk tartozó infrastruktúra is”- vázolta fel a helyzetet Janacek.

hirdetés

Egészen pontosan a tágas, hosszú tengelytávolságú MAXUS eDELIVER 3 (L2) változatot kapják meg a kézbesítők, mely a 230 kilométeres WLTP szabvány szerint megadott hatótávolságával és a 6,3 m3-es rakterével tökéletesen lefedi a posta igényeit.

Na de hogyan fogják megoldani, hogy a flotta folyamatosan bevethető legyen és ne kelljen váratlan töltési igényekkel szembesülni? Az igazgató elárulta, hogy átlagos városi posta-igénybevétel mellett egy ilyen elektromos kisbusz akár 2-3 napig is eljárkál, mire megint felmerülne a töltési igény. Ez, na meg hogy a flotta tagjai nem egyszerre, hanem hullámokban, pár óra eltéréssel indulnak el a feladatok ellátására, lehetővé teszi, hogy mindig legyen szabad hely annál a 3000 darab 25 kWh kapacitású töltőnél, melyeket idén év végéig adnak át a posta telephelyein.

hirdetés

Az is elhangzott, hogy az elektromos járművek azért is előnyesebbek, mert kevesebb befektetéssel hosszabb ideig lehet őket használni az osztrák felmérések szerint. A posta is legalább 10 évig tervez egy villanyos géppel, míg elmondásuk szerint egy hagyományos belsőégésű-motorral szerelt autót már 7 év után kénytelenek általában leselejtezni.

forrás: flotte.at

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button