______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kínában él tovább a Ford Mondeo, most már azt is láthatjuk, hogy milyen formában

hirdetés

A Ford ugyan bejelentette, hogy Európában véget ér a Mondeo sztori, azonban ez nem jelenti azt, hogy teljesen eltűnik a modell a kínálatból. Még át sem alakul, csupán Kínában kezd új életet.

 

A Ford Mondeo ideje Európában lejárt. Ezt nem csak abból lehet kikövetkeztetni, hogy a gyártó bejelentette a modell nyugdíjazását a kontinensen, hanem abból is, hogy idén bizony már alig adtak el belőle a helyi kereskedések. Sőt, az elektromos Mustang SUV-ból is több példány fogyott, mint a Mondeóból.

Most viszont úgy tűnik, hogy a Mondeo sztori csak számunkra ér véget, Kínában ugyanis már ki is szivárogtak az utódmodell képei. Meglepetésként hat, hogy még kategóriát sem vált a modell, azaz szó sincs egy SUV átiratról, mint ahogyan azt korábban sejteni lehetett.

hirdetés

A kínai Mondeo tehát marad négyajtós szedán, viszont az orr kialakítása egy az egyben lett átemelve az Evos tanulmányról. A hátsó traktus teljesen új dizájn, ahogy a tetőív kialakítása is, melyet igyekeztek minél inkább kupésra rajzolni a gyáriak. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a motorpaletta hogyan alakul majd ki, de a kiszivárgott képeken látható az EcoBoost 245 megjelölés, ami bizony a már eddig is ismert kétliteres négyhengeres benzines erőforrásra utal.

Európai forgalmazásról tehát szó sincs, viszont érdekesség, hogy a Carscoops beszámolói szerint Detroit környékén láttak már néhány erősen álcázott tesztpéldányt, tehát az Egyesült Államokban könnyen lehet hogy felbukkan majd az új generáció is.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button