Autós Hírek

Kicsit Porsche, kicsit Beetle, azaz tovább fokozta a hangulatot Shanghai-ban az ORA

Arról tudni lehetett, hogy a kínai ORA egy elektromos négyajtós Bogár átirattal készül a Shanghai Auto Show-ra, az viszont meglepetés volt, hogy megmutatnak egy Beetle-Porsche szerelemgyereket is. Ez az ORA Lightning Cat koncepció.

 

Előző héten számoltunk be arról, hogy a Great Wall kötelékébe tartozó ORA egy klasszikus Volkswagen Bogár megjelenésű, ám modern elemekkel és négyajtós karosszériában felvértezett furcsasággal készül a Shanghai Auto Show-ra. Természetesen ez a kocsi jelen is volt a gyártó standján Punk Cat néven, ám mindezek mellett egy másik furcsa elegyet is villantottak a kínaiak.

A Punk Cat-nál jóval áramvonalasabb megjelenéssel rendelkezik a Lightning Cat koncepció, mely első ránézésre bizony egy Porsche és egy Volkswagen Beetle (nem Bogár) szerelemgyermeke is lehetne.

A belső tér meglepően dizájnos kialakítást kapott, ráadásul a prémium érzetet sem spórolták le a gyáriak. Érdekes részlet, hogy a műszeregység klasszikus hatású burkolatot kapott, pedig a belseje teljesen digitális.

A Lightning Cat az új kor követelményeinek megfelelve természetesen teljesen elektromos hajtással rendelkezik. A technikai specifikációkról egyelőre annyit árultak el, hogy két elektromos motor felel a hajtásért, a széria változat pedig kevesebb mint 3,5 másodperc alatt futja majd meg a 100-as sprintet, ezzel megint csak közelebb hozva a Porsche életérzést a vásárlókhoz.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button