______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kicsi ötlet, hatalmas lehetőségek

hirdetés

Az tény, hogy a nagy vízen túl a Ford hatalmasat robbantott az új, Bronco Sport-alapokra épülő, 20 ezer dollár alatti Maverick pickuppal, de a diszkontár mellé maradt ötletnek is helye. Ismerjük meg a Ford FITS-et!

A Maverick egy amerikai szemmel nézve mid-size (azaz közepes méretű) pickup, ezt nálunk, Európában már testes autónak látjuk, azonban ott, ahol az F150-méret az alap, azért kisebb. Az egyszerű, ám ütős formatervű kisteher a Ford C2-es padlólemezére épül, nem is klasszikus létravázas, hanem önhordó, elöl-hátul segédkeretekkel. Ezért is kapható csak egyféle kabinméretben (double cab), mivel azonban komponensei túlnyomó többségét más Ford-termékekkel (Bronco Sport, Escape, Kuga) osztja meg, így a belépőárát sikerült 20 ezer dollár alá szorítani, ami komoly fegyvertény és az elképesztő érdeklődés azt mutatja, hogy jó irányt választott magának a márka.

A 2,5 literes hibridváltozat illetve a kétliteres, turbós EcoBoost is egész jó dinamikát ad neki, amivel azonban belopta magát a fiatalok szívébe az a Ford Integrated Tether System, azaz a FITS, amely nem más, mint egy aprócska darab semmi. Azaz csak egy lyuk, egy slot, egy foglalat, amelybe már jelen pillanatban is legalább tucatnyi – tetszőlegesen rögzíthető – kiegészítőt rendelhetünk fillérekért. Lehet az pohártartó, tablet-állvány töltővel, cipőszárító vagy akármi.

hirdetés

Ami igazán a jófejség felé viszi azonban, az a tény, hogy a Ford ingyenesen hozzáférhetővé tette az aljzat geometriai rajzát és méreteit, hogy a 3D nyomtatókkal teli világban bárki kedvére barkácsoljon magának FITS-foglalatos kiegészítőt az autójához.

És ezt a fiatalok zabálják.

Utóirat:
Tudták önök, hogy a remek FITS-akronim (a szavak kezdőbetűiből képzett szó) igazából a fasorban sincs ahhoz képest, amit annak idején a Subaru America adott elő? Magyarázat nem kell, beszéljen a kép önmagáért.

hirdetés

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button