Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Kétmillió dolláros roncs? Szebb napokat látott Ferrari legenda vált eladóvá

Első ránézésre csak egy kiégett és összetört roncs, de mégis hihetetlen összeget ér ez a Ferrari 500 Mondial Spider. Csupánt 13 darab készült belőle az 50-es években, ráadásul a szóban forgó darabot a Ferrari akkori tesztpilótája használta versenyzésre.

 

Adódik néha úgy, hogy egy már-már egyes emberek szemében szemétnek számító, alig felismerhető tárgy olyan értéket képvisel, amit alig lehet ésszel felfogni. Itt van például most egy nagyon-nagyon összetört autó, ami ráadásul még ki is égett, mégis 2 millió dollárt szeretne érte kapni minimum a jelenlegi tulajdonosa.

hirdetés

Túlzás? Irreális elvárások? Szó sincs erről! A roncs ugyanis egy 1954-es Ferrari 500 Mondial Spider, amiből csupán 13 darabot készítettek anno Pinin Farina együttműködésével, így ma már egy extrém ritka és értékes gyűjtői darab.

A szóban forgó példányt ráadásul kimondottan a Ferrari akkori gyári tesztpilótájának, Franco Cortese-nek állították össze, aki még az átadás évében negyedik helyezést ért el a Mille Miglia versenyen vele, majd a nyolcadik helyre futott be az Imola Grand Prix-en is.

Na de mi történt, hogy ilyen csúnyán elbánt vele a sors? Annyit lehet tudni, hogy a 60-as években feltűnt még pár Targa Florio versenyen, majd baleset érte, amiben oda lett az eredeti motorja is.

Persze, egy ilyen különlegesség még a képeken látható állapotában is felbecsülhetetlen értéket képvisel. Vagyis hát ebben az esetben felbecsültet, az RM Sotheby’s aukciósház szakértői ugyanis nagyjából 2 millió dollárra teszik az értékét.

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button