______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Készül az új Toyota Yaris GRMN, Akio Toyoda személyesen vett részt a tesztelésben

hirdetés

Visszatér a Toyota Yaris legerősebb változata, a versenypályákra is felkészített GRMN. Természetesen a Nordschleifén folyik a tesztelés, amiben maga Akio Toyoda is részt vett.

 

A Toyota Yaris jelenlegi legjobban kihegyezett sorozatgyártású változata a GR, de a GRMN (Master of Nordschleife) jelenti a modell esetében a mindenkori abszolút csúcsot. Az előző generációnál ez egy limitált szériás, versenypályára is felkészített kivitelként mutatkozott be, ám a jelenlegi Yaris eddig nem mutatta meg magát ebben a formában.

Ez változik most meg, a kiszivárgott képek szerint ugyanis nem csak hogy készül az új GRMN, hanem már nagy erőkkel tesztelik is. Természetesen a névadó versenypályán, a Nordschleifén.

hirdetés

A technikai részletek egyelőre nem derültek ki, de minden bizonnyal a GR 1,6 literes erőforrását hegyezik majd ki még jobban, illetve a futómű és a fékrendszer is a megnövekedett teljesítményhez lesz hangolva.

Érdekes részlet még, hogy a Carscoops információi szerint a tesztelési folyamatokat nem más, mint Akio Toyoda felügyeli a helyszínen tanácsadóként és tesztpilótaként egyaránt!

hirdetés

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button