Autós Hírek

Ken Block utolsó versenygépe lesz az AMTS idei sztárvendége

Ahogyan azt már megszokhattuk, az AMTS-en minden évben kiállítanak egy igazán legendás autót is. Többnyire olyat, amiből csak egy létezik a világon. Idén sem lesz ez másként, ráadásul az S1 Hoonitron nem csak a technikai részletei miatt érdekes, hanem van egy szomorú apropója is: ez Ken Block utolsó elkészült őrült versenygépe.

 

Az AMTS rendezvényen számtalan különlegességgel megismerkedhet az ember, de mára már hagyománynak számít, hogy van egy külön kiemelt, nem mindennapi modell a kiállításon, mely ritkaságából vagy a sztorijából adódóan lesz a show “sztárvendége”. Tavaly például a Volkswagen ID.R elektromos rekorder kapott reflektorfényt, idén pedig ismét egy bivaly erős elektromos járgány lesz a középpontba.

Ez nem más, mint az S1 Hoonitron, mely a Hoonigan-Audi együttműködés szerelemgyereke, egyben pedig az év elején sajnálatos módon elhunyt Ken Block utolsó járgánya, mellyel még pont sikerült pár felvételt készítenie.

Az S1 Hoonitron megalkotásában döntő szerepet játszott az Audi, hiszen nem csak a Formula E-ből származó, 1400 lóerőt leadni képes motorokat biztosították az amerikaiaknak, hanem a vázat és az óriási akkumulátor csomagot is, mely normál helyzetben négy átlagos elektromos járgányt is képes lenne kiszolgálni energiával. Erre azért volt szükség, mert a retro-modern Audinak ki kellett bírnia egy egész forgatási napot, hogy elkészülhessenek a legújabb ELECTRIKHANA videók is, teljesítmény csökkenésről viszont szó sem lehetett Ken Block vezetési stílusa mellett.

Az S1 Hoonitron különlegessége még, hogy rekord gyorsasággal, összesen 7 hónap alatt készült el, szemben a legendás Hoonicorn Mustang átirattal, amit két éven keresztül reszelgettek a szakik.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button