______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Karbonsemleges kenőanyagokat mutatott be a Shell

hirdetés

Bejelentette a szén-dioxid semleges kenőanyag programját a Shell, amellyel jelentős mértékben járulnak hozzá ahhoz, hogy az ügyfeleik egy újabb lépést tegyenek a környezetvédelem irányába.

 

A Shell lett a piacon az első cég, mely kenőanyagok terén is a karbonsemlegességre törekszik. Bemutatkozott ugyanis az új, környezetkímélő módon előállított olajcsalád, mely jelentős mértékben járulhat hozzá a jövőben ahhoz, hogy a cég ügyfelei csökkenthessék a szén-dioxid lábnyomukat, azaz részt vegyenek egy fenntartható jövő kialakításában.

“A világ legnagyobb kenőanyag gyártójaként törekednünk kell a partnereink igényeinek teljes mértékű kiszolgálására. Azon munkálkodunk, hogy elkerüljük, de legalábbis csökkentsük a károsanyag-kibocsátást, azzal, hogy megújuló energiaforrásokat használunk a kenőanyagok gyártása során, csökkentjük a gyártás során keletkező hulladék mennyiségét, és növeljük a működésünk energia hatékonyságát. Továbbá segítséget nyújtunk partnereinknek, hogy ellensúlyozni tudják a károsanyag kibocsátást, ha a megfelelő kenőanyagot választják.  Ez egy út a sok közül, mellyel környezetünkért tehetünk.”- ismertette a programot a Shell alelnöke, Parminder Kohli.

hirdetés

A környezetkímélő kenőanyagok ráadásul nem csak a személygépjárművek tulajdonosai számára jelenthetnek kedvező alternatívát, hanem ipari és mezőgazdasági felhasználásra is elérhetők lesznek, ezáltal lényegesen jelentősebb hatást elérve, mintha a cég csak az autóiparra koncentrálna.

Fontos még, hogy ezzel egyidejűleg a Shell piacra dobja az első, kimondottan hibrid járművek számára kifejlesztett 0W-20-as szintetikus motorolaját. Az újdonság kiemelkedő kopásvédelmet biztosít a hibrid autókban használt erőforrások számára, amelyek a hajtáslánc sajátosságaiból kifolyólag többet állnak le és indulnak újra, illetve lassabban melegednek be, mint azok az egységek, melyek mellé nem társítanak elektromos motort is a gyárak.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button