Autós Hírek

Jövőre véglegesen leáll a Ford Mondeo gyártása

Az elmúlt években folyamatosan csökkenő keresletnek köszönhetően komoly döntésre szánta el magát a Ford. A Mondeo nem kap több esélyt, jövőre végleg leáll a gyártás.

 

Nagyon úgy néz ki, hogy ismét egy nagy múltú névvel lesz kevesebb az autóipar, ugyanis egyre nagyobb az esély arra, hogy jövőre, mintegy 30 évnyi jelenlét után elbúcsúzik a palettáról a Ford Mondeo. A fejleményekről az Auto Express magazin számolt be, majd érkezett a gyári megerősítés is. “Bár nem kommentáljuk a termékeinkkel kapcsolatos spekulációkat, azt megerősíthetjük, hogy a jövőben nem tervezünk a Mondeóval Európában”

A folyamat persze nem most indult meg, hiszen a Ford a motorpaletta csökkentését már tavaly megkezdte, majd Amerikában leállt az ottani változat, a Fusion értékesítése is.

A döntést a gyáriak azzal magyarázzák, hogy míg egykoron kimondottan sikeresnek számított az autó, mostanra annyira elfogyott az érdeklődés az irányába, hogy egyszerűen nem éri meg gazdaságilag tovább fenntartani a gyártósorokat számára. Tavaly már csak például 21 ezer darabot értékesítettek belőle, pedig évekkel korábban még több százezer darabos szériákról beszélhettünk. Ennyire megcsappant a Ford vásárlók száma? Dehogy, csupán ahogyan az már évek óta egyre jobban körvonalazódik, az SUV piac szépen lassan megöli a többi kategóriát.

A Mondeo pályafutása tehát 29 évig tartott, ez idő alatt pedig négy generációt élt meg a típus. Utódmodellről közvetlenül nem beszélnek a gyáriak, ám nyilvánvalóan kitöltik majd a méretosztályban keletkező űrt egy újdonsággal. Persze, nem normál szedán vagy kombi felépítésű autóval, mert azoknak szépen lassan a jelek szerint teljesen leáldozik, hanem egy SUV vagy crossover érkezése várható majd az elkövetkező években.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button