______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Jövő héten mutatkozik be a Toyota elektromos autója

hirdetés

A Toyota eddig nem árult el sokat az új elektromos autójáról, amin X Prologue kódnéven dolgoznak a szakik. Most sem eresztették el magukat a beharangozóval, az első fényszóróról kaptunk egyetlen képet.

X Prologue kódnéven dolgozik a Toyota egy új autón, amiről eddig vajnyi keveset árultak el a gyáriak. Most viszont, egy héttel a hivatalos premier előtt elkezdődött a beharangozás. Ne számítsunk arra, hogy ezzel most kiszakadt az információ zsák, ugyanis egyetlen képet kaptunk, a többit pedig találja ki mindenki magának!

Korábbi elképzelések szerint így nézett volna ki az új elektromos SUV

Na jó, ennyire azért nem árnyalt a helyzet, mert a most közölt kép elég sok fontos dologra is rávilágít. Először is láthatjuk, hogy a járgány teljesen burkolt orr kialakítással rendelkezik, ami a biztos jele annak, hogy egy elektromos modellről van szó. Új elektromos modell pedig a jelen információk szerint csak a korábban már a gyártó által megemlített, e-TNGA platformra épített villanyos crossover lehet, mely a Toyota-Subaru közös gyermeke lesz.

Széles variálhatóságot ígér az e-TNGA platform

Nagyjából a RAV4 méretosztályára számíthatunk, a dizájn pedig nem egészen hétköznapi lesz a kedvcsináló képecske alapján. Az első fényszóró ugyanis nem hagyományos kialakítással rendelkezik, hanem C formában lett elhelyezve az autó elején úgy, hogy az kiemelkedik a karosszéria vonalából. Ilyen megoldással eddig főként a Honda dolgozott a Civic esetében, csak ott éppen hátulra került a jellegzetes dizájn.

hirdetés

Egyelőre tehát ennél többet nem tudhatunk a jövevényről, ám március 17-én, az online bemutató után már okosabbak leszünk.

 

UPDATE: A Toyota mégsem az első elektromos modelljét mutatta be, a Prologue X végül az Aygo következő generációjának előfutáraként robbant be a köztudatba.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button