Autós Hírek

Jön az elektromos Ineos terepjáró

Az Ineos Grenadier hamarosan testvérmodellt kap egy teljesen elektromos terepjáró formájában, amely a gyártó elmondása szerint 2026-ban kerülhet piacra.

 

Már február óta tudjuk, hogy az Ineos tervezi egy elektromos terepjáró bemutatását, de csak mostanra tettek közzé további részleteket az autóval kapcsolatban. Ezek közé tartozik a 400 km-t meghaladó hatótáv, valamint megerősítésre került, hogy az Ineos EV, ellentétben a létravázas Grenadierrel, “gördeszka” platformra épül majd fel.

Az Ineos vezetősége elárulta, hogy vizsgálták a lehetőségét annak is, hogy a már meglévő Grenadiert elektromos járművé alakítsák, de arra a következtetésre jutottak, hogy túl komplikált lenne egy nagy akkumulátort becsomagolni a jelenlegi vázba, így inkább teljesen új fejlesztésbe és felépítésbe kezdtek.

Az is elhangzott, hogy az Ineos EV egy vérbeli terepjáró lesz, amely nemcsak olyan terepjáró képességeket nyújt, amelyeket eddig nem láttunk elektromos járművek esetében, hanem kiválóan alkalmas lesz munkafeladatok ellátására is. Az autó a Magna Steyr segítségével valósul majd meg, akárcsak az a Grenadier esetében is történt. Egészen pontosan a Magna FM29 platform használatáról van szó, amelyet a Fisker Ocean és két kínai SUV is hasznosított már.

Fontos azonban, hogy ez elektromos modell nem az egyetlen új autó, amit az Ineos jelenleg is fejleszt. A vállalat egy városi célú modellen is dolgozik, amely a Jeep Avengerrel versenyez majd a piacon, továbbá egy luxus SUV érkezése is várható, ami viszont már a Grenadier alapjait hasznosítja, de inkább a teljesítményre és a kényelemre fókuszál majd a terepezés helyett.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button