______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Jön a Toyota Aygo utódja

hirdetés

A jelenlegi Yaris generáció alapjaira építkezve készül a Toyota Aygo utódja. A név nem biztos, hogy marad, de továbbra is a visszafogott árazás a kitűzött cél a modellel kapcsolatban.

 

A Toyota hivatalosan is megerősítette, amit néhány kémfotó felbukkanása után már sejteni lehetett, azaz készül a kis városi autójuk, az Aygo utódja. Az még közel sem biztos, hogy az új modellnél is megtartják a gyáriak a régi elnevezést, néhány fontos adat azonban már most kiderült.

Megerősítést nyert például, hogy az A-szegmensben csatába induló négykerekű a jelenlegi, most már az Év Autója címet is birtokló Yaris alapjaira építkezik, azaz a GA-B platform lehetőségeivel élnek majd a gyáriak.

hirdetés

Ez akár a teljesen elektromos hajtást is lehetővé tenné, de a Toyota erről a lehetőségről egyelőre nem beszélt. Lesznek viszont kisebb belsőégésű motorok, ami a gyártó szerint a megfizethető kategória elengedhetetlen feltétele jelenleg. Persze, ez nem jelenti azt, hogy hibrid fronton nem teszik majd próbára magukat a szegmensben a japánok.

“Az A-szegmensben továbbra is a belsőégésű motorok dominálnak, ugyanis ebben a kategóriában meghatározó, hogy milyen költségek merülnek fel az autó kapcsán. A piaci kilátásaink szerint ez a jövőben is így marad még, azaz a pénzügyi elérhetőség továbbra is domináns szempont lesz az ügyfelek számára.”- mondta a Toyota szóvivője.

hirdetés

A kis városi Toyota ugyan abban a csehországi üzemben készül majd, ahol eddig is az Aygo gyártása folyt, a hivatalos premier pedig idén az év második felében várható.

kémfotók: CarScoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button