______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Jön a hibrid Ghibli, két legyet is üt vele egyszerre a Maserati

hirdetés

Kínában mutatkozik be áprilisban a Maserati Ghibli villanyosított változata. Konnektoros hibrid lesz, mellyel az ázsiai és az európai piacon egyaránt javíthat a helyzetén a gyártó.

 

Bejelentette a Maserati, hogy az idei Pekingi Autószalonon leplezik le a Ghibli villanyosított változatát. A konnektoros hibrid kínai premierje nem véletlen, a gyártó ugyanis ezzel a modellel szeretne javítani a kínai piacon tavaly alaposan megromlott helyzetén, azaz a 2019-ben tapasztalt mintegy 27 százalékos kereslet visszaesésen. A bizakodás abból ered, hogy a kínai kormány évről-évre egyre határozottabban támogatja a hibrid és elektromos modelleket, azaz jelentős kedvezménnyel juthatnak a helyi lakosok az ilyen autóhoz.

Nem csak az ázsiai szereplésen szépíthet a Ghibli hibrid, hanem bizony Európában is javít a paletta áltagon. Mondani sem kell, hogy most szinte minden gyártó ezt az átlagot csiszolgatja, hogy elkerülhetők legyenek a vaskos környezetvédelmi büntetések. Ezzel két legyet üt egy csapásra a Maserati, de természetesen ez csak egy hosszabb folyamat első lépése lesz. A gyártói üzleti tervezete ugyanis rámutatott, hogy 2020 és 2030 között nem kevesebb mint 10 valamilyen szinten villanyosított modell érkezik majd a palettára.

hirdetés

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button