Autós Hírek

Itt van a 2,6 milliárd forintos autó, amit nem vihetsz haza

Egy igazi szupersportkocsi a 777 Motors legelső járgánya, mely csupán 7 darabos szériában kerül gyártásba az ára pedig 2,6 milliárd forintra tehető. Egy buktató van benne, sosem viheted haza Monzából.

 

Nem aprózza el a szupersportkocsik világába betörést az olasz 777 Motors. A gyártó ugyanis most bemutatott egy utcai használatra alkalmatlan és hivatalosan egyetlen verseny-homologizációnak sem megfelelő járgányt, melyet potom 7 millió eurós árcédulával láttak el.

Persze, mint minden méregdrága szupersportkocsinál, ebben az esetben is extrém szélsőséges megoldásokkal találkozhatunk. Ilyen például, hogy a torinói Umberto Palermo műhely által tervezett karosszéria teljesen szénszálas műanyagból épül fel, a monocoque carbon vázat pedig nem más, mint a Forma 1 világában is jártas Dallara alkotta meg.

A meghajtásról egy 740 lóerős 4,5 literes V8-as erőforrás gondoskodik, mely 9 ezres fordulatszámmal is képes üzemelni és az angol Gibson Technology gyártja le.

Az autó összsúlya összesen 900 kiló, a végsebessége pedig 370 kilométerben van meghatározva óránként. Az aerodinamikai elemeket dicséri a tény, hogy ennél a tempónál nem elhanyagolható 2100 kilós leszorító erőt termel a gép.

A 7-es szám természetesen a legyártásra kerülő darabszámban is megjelenik, ugyanis összesen ennyi fog elkészülni belőle. Egy biztos viszont: a 777 Motors különlegessége nem lesz szobadísz egy felhőkarcolóban sem. A gyártó ugyanis csak azzal a feltétellel értékesíti azt, hogy maga a kocsi mindig Monzában marad. Itt karban tartják, ápolják a méregdrága játékszereket, a tulajdonos pedig bármikor jöhet és gurulhat a versenypályán vagy részt vehet specifikus versenyeken is, ha éppen kedve tartja. A pályáról kihajtani vele viszont nem lehet.

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button