______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Itt az oroszok válasza a Rolls-Royce luxus SUV-jára

hirdetés

Manapság érthető módon nem túl egyszerű az orosz autógyártás helyzete sem, de azért a nemrégi megalakult, kimondottan luxusautókkal foglalkozó Aurus nem fogja vissza magát a történések hatására sem. Itt a Komendant, az orosz Cullinan.

 

A világban történő események miatt manapság pofozza a sors rendesen a világ autóiparát. Természetesen ezt az orosz autógyártás is megérzi, többek között kénytelenek arrafelé is lemondani a legtöbb kényelmi és némi biztonsági extráról a gyártók. Persze, nem a luxus szegmensben!

A csupán pár éve bemutatkozott márka, amely Vlagyimir Putyin számára is biztosítja a hivatali autókat, egy új modellel jelentkezett. Nem is akármivel. Az Aurus legújabb üdvöskéje ugyanis egy igazi luxus SUV, lényegében a Rolls-Royce Cullinan orosz átirata, annak minden modern fényűzésével.

hirdetés

Ez már első pillanatra látszik a Komendant megjelenésén, bár a gyártó eddig sem titkolta, hogy sokat merít a Rolls-ok ikonikus dizájn megoldásaiból. Ami lényeges, hogy úgy tűnik, hogy a világ azon felén is elkezdtek a környezettudatosságra gondolni, legalábbis papíron.

A Komendant 4,4 literes V8-as egysége, mely 590 lóerőt és 880 Nm nyomatékot képes kipréselni magából, kapott hibrid rásegítést is. Így “csak” 18,5 literes átlagos fogyasztásról beszélhetünk, amit többnyire a 3,2 tonnás önsúlynak köszönhetünk. Mindenesetre impozáns, hogy ezzel a súllyal is képes 6,5 másodperc alatt 100 kilométeres sebességre gyorsítani a monstrum, ha éppen a helyzet megkívánja.

hirdetés

Hihetetlen, de egy ponton sikerült túllicitálniuk az oroszoknak az angolokat. Az Aurus újdonsága ugyanis rubelből átszámolva 240 millió forintba kerül. Ez pontosan laza 100 millióval drágább, mint amennyiért a Rolls-Royce átadná nekünk a saját Cullinan példányunk kulcsát.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button