Autós Hírek

Itt az első hibrid Corvette

Egy ideje már tudni lehetett, hogy készül, most viszont hivatalosan is bemutatkozott az E-Ray, a világ első hibrid Corvette modellje, mely mellesleg egyben a széria leggyorsabb tagja is.

 

Manapság az autóiparban majdnem minden a villanyosításról szól, így érthető, hogy a sportkocsik kategóriáját sem kerülheti el ez a fajta változás. A GM döntéshozói is tisztában vannak ezzel és az elmúlt időszakban szépen csöndben el is kezdték a Corvette felkészítését az elektromos korszakra.

Persze, nem arról van szó, hogy egyből a mély vízbe dobják a nagy múltú sportkocsit, hanem először egy hibrid variánssal állnak a rajongók elé. Most be is mutatkozott az E-Ray elnevezéssel ellátott autó, mely nem csak az első hibrid Corvette, hanem egyben az első összkerekes változat és az eddigi legerősebb és leggyorsabb is.

Ez annak köszönhető, hogy a 6,2 literes V8-as erőforrás mellett még egy 160 lovas elektromos motort is találhatunk az autóban, mely az első tengelynél helyeztek el. Így a rendszer 655 lóerős összteljesítménnyel bír, persze csak addig, amíg van szufla a villanyos motor számára. Akkor viszont az E-Ray 2,5 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, ami iszonyatos gyorsulásnak felel meg.

Furcsa részlet, hogy az elektromos motorhoz egy pici 1,9 kWh-s akkucsomag tartozik, azaz nem beszélhetünk több száz kilométeres elektromos hatótávról. A gyáriak szerint arra viszont bőven elég, hogy a garázsból úgy ki tudjunk állni a kocsival, hogy a V8-as beröffentésével nem ébresztjük fel az egész házat.

A mostani premier nem jelenti egyben azt, hogy már meg is kezdődnek az első kiszállítások. A gyártó ugyanis a Corvette 2024-es modellévébe építik bele a villanyosított változatot, azaz minimum egy év még, mire megjelenhetnek az első példányok az utakon.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button