______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Itt a Toyota első globális villanyautójának előfutára

hirdetés

Tanulmány szinten mutatkozott be a Toyota elektromos SUV-ja a Shanghai Auto Show keretein belül, a végleges változat 2022-ben várható.

 

Ahogy arra számítani lehetett, végre erőteljes életjelet mutatott magáról a Toyota elektromos autója, mely a Shanghai Auto Show rendezésében mutatta meg magát először a nagyközönségnek. Technikai részletekbe egyelőre nem mentek bele a gyáriak, viszont a koncepció szemmel láthatóan már szinte teljesen széria állapotban van, így a dizájnnal már most megismerkedhetünk.

A bZ4X (Beyond Zero) Concept egyértelműen magán viseli a japánok éppen aktuális formai irányzatát, ám érthető módon az orr döntő többségében zárt kialakítást kapott, csupán a belső levegőztető rendszerek számára és a fékek hűtésére kialakított nyílások törik meg az egyhangúságot. Hátul méretes hátsó lámpákkal és az azokat összekötő LED csíkkal találkozhat a szemlélődő, az oldalképet pedig lendületes és határozott törésvonalak határozzák meg.

hirdetés

Érdekesség, hogy a japánok a belső kialakításánál nem mentek el túlságosan futurisztikus irányba, egyedül a digitális óracsoport mélyen előretolt, ám mégis felfelé nyitott kialakítása lehet elsőre szokatlan. A Toyota ezt azzal magyarázza, hogy ilyen megoldásokkal vizuálisan még tovább növelhető az amúgy is nagy tér, illetve a kijelző lényegében így a szélvédő alsó meghosszabbítása, ami segít abban, hogy a vezetőnek ne kelljen levennie hosszabb időre a szemét az útról menet közben.

A technikai részletek egyelőre tehát nem publikusak, azt azonban már tudni lehet, hogy az újdonság a márka új e-TNGA padlólemezére épül és a Subaruval közösen fejlesztik a járgányt. Az utóbbival kapcsolatban a vállalat azt mondta, hogy a crossover egyesíti a Toyota legendás minőségét, tartósságát és hosszú távú megbízhatóságát a Subaru összkerékhajtási képességeivel, hogy ezzel “kényelmes és vonzó” vezetési élményt biztosítsanak a vásárlóknak.

hirdetés

A széria változat egyelőre nem kapott hivatalos premier időpontot, ám annyit azért elárultak a gyáriak, hogy már nem kell sokáig várni az első globális tisztán elektromos Toyotára, mert az 2022 folyamán már meg is érkezik majd a szalonokba.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button