______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Iszonyatosan nehéz és irgalmatlanul jól megy az elektromos Hummer Edition 1 szériája

hirdetés

Bátran mondhatjuk, hogy kevés akkora túlzás létezik jelenleg az autóiparban, mint a GMC márka égisze alatt újjáéledő Hummer, mely most már csak elektromos hajtással elérhető. Maga a kocsi ugyanis 4,1 tonnát nyom, mégis 3 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet.

 

A környezettudatosság nevében gőzerővel robogunk az elektromos autózás felé, amivel nincs is semmi baj, ha mindezt átgondoltan és meglehetősen célratörő módon lépi meg az ember. Például átgondolt az, hogy ne pakoljunk házméretű akkumulátor csomagokat a villanyos autóba csak azért, hogy a gigantikus súlyt kellő dinamizmussal mozgatni tudjuk.

Ha ezt vesszük, a GMC márka alatt új életre kelt Hummer minden, csak éppen nem átgondolt konstrukció. A gyáriak ugyan is közzétették az Edition 1 induló széria technikai specifikációit, melyek több ponton megdöbbenthetik az átlagos nézelődőt.

hirdetés

Először is mindjárt ott van, hogy a kocsi önsúlya nem kevesebb mint 4100 kiló, azaz lényegében egy komolyabb teherautó adottságaival rendelkezik ezen a téren. Ehhez a súlyhoz jelentős mértékben hozzájárul a 200 kWh-s Ultium akkumulátor csomag is.

Minek ekkora? Azért, hogy érdemben megfelelő mennyiségű energiával lehessen ellátni az összesen 1000 lóerő leadására képes elektromos motorokat, melyek segítségével 3 másodperc is elegendő a batárnak ahhoz, hogy elérje a 100 kilométeres óránkénti sebességet. Ésszerűen használva a Hummer 560 kilométert képes elmenni egyetlen töltéssel a gyári adatok szerint.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button