______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ismét rekodrer a Taycan

hirdetés

Lassan már megszámolni is nehéz, hogy hány rekord fűződik a Porsche elektromosához. Tulajdonképpen mindegy is, most itt van még egy ilyen cím.

 

Ha valaki, akkor a Porsche komoly mértékben kihasználja a rekorddöntögetésben rejlő marketing értéket, főleg, ha az elektromos Taycan modellről van szó. Ezzel a kocsival többek között például már állítottak fel driftelési rekordot, megfutották a legnagyobb tempót zárt térben és akkor még a pályacsúcsokról nem is esett szó.

Most az utóbbi “témakörben” alkottak megint a németek, ugyanis a Taycan Turbo S lett a leggyorsabb villanyos a világ második leghosszabb folyamatos versenypályáján, a Dél-Ausztráliában található Bend Motorsport Park-ban.

hirdetés

A villanyos Porsche volánjánál a gyártó hivatalos tesztprogramjának főpilótája, az egykori Bathurst 1000 győztes Luke Youlden ült, akinek 3 perc 30 másodpercre volt szüksége a 7,7 kilométeres kör teljesítéséhez. Impozáns eredmény, ám ez nem összetévesztendő a legjobb sorozatgyártású autó eredménnyel (3 perc 22 másodperc), melyet szintén Youlden mondhat magának az új Porsche 911 Turbo terelgetésének köszönhetően.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button