______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ismét díjnyertes a Kodo dizájn

hirdetés

Az utóbbi évtizedekben talán a Mazdának sikerült a legütősebb formai irányzatot letennie az asztalra. Ez a Kodo dizájn, ami szinte minden évben besöpör egy újabb nemzetközi elismerést.

 

A Mazda 2012-ben a CX-5 és a 6-os modellekkel indította útjára az új Kodo formai irányzatát, melynek pontosan az a zsenialitása, hogy a “mozgás lelke” minden kategóriára ráhúzható. Ezzel egy sportos és egyszerre elegáns márkaarculathoz jutottak hozzá a japánok, ami csaknem tíz év elteltével is megállja a helyét a piacon. Nem csak megállja, hanem képes még díjakat is bezsebelni.

Számtalan korábbi elismerés után ugyanis most a neves Red Dot dizájndíjat is megítélte a Mazdának a zsűri, ráadásul mindjárt két autóért, amik közül az egyik hivatalosan még nem is kapható.

hirdetés

Ez a még piaci bevezetés előtt álló elektromos MX-30, mely úgy tudott hű maradni a Kodo életérzéshez, hogy közben meg is újította azt robosztusabb felépítéssel és élesebb formai játékokkal. A másik díjazott az új CX-30, mely lágyabb vonalakkal és gömbölyűbb megoldásokkal vette le a lábáról nem csak a nemzetközi sajtó képviselőit, hanem a szakmai zsűrit is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button