______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ez van, amikor a kipufogórendszer többet ér, mint maga az autó

hirdetés

Már magában tud különleges lenni egy V12-es Toyota Century, ám az összképet még meg lehet bolondítani egy nem mindennapi kipufogórendszerrel is. És így megszületett a japán luxusautó, amely úgy ordít, mint egy régi F1-es versenykocsi.

 

A Toyota Century nálunk Európában sosem vált ismertté túlságosan, pedig Japánban a 80-as években kimondottan fényűző luxusjárgánynak számított, sőt a modernizált változata még a mai napig kapható a szigetországban. Annyira komolyan gondolták már anno a csúcsmodell szerepét a Toyotánál, hogy már a kezdetektől csak V8-as motorokkal szerelték, sőt a második generáció már 5 literes V12-es benzines egységgel volt elérhető. Persze, nem szabad a mai V12-es sportkocsik teljesítményére gondolni, hiszen a Century esetében “csak” 280 lóerőt préseltek ki ebből a motorból, ám ez bőven elegendő volt arra, hogy megmozgassa a méretes luxus limuzint.

Pontosan egy ilyen Century modell jutott egy japán Youtuber tulajdonába, aki úgy döntött, hogy nem “gyári” állapotban őrzi meg a különlegességet, hanem legalább egy “visszafogottabb” kipufogórendszert alá rakat. Ezért kereste meg a Brilliant Exhaust műhelyt, akik egy potom 18 ezer dolláros rendszert tettek a kocsi alá. Az érdekesség, hogy maga az autó 4500 dollárjába került az új tulajdonosnak.

hirdetés

A végeredmény nem éppen visszafogott, a japán luxus szedán gyakorlatilag úgy ordít, mint egy versenygép a Forma 1 hőskorából, a menetteljesítmény viszont jócskán elmarad attól. Vicces lehet viszont az arckifejezése annak, aki a hangorkánra felfigyelve minimum egy közeledő Pagani Zonda F szupersportkocsira számít, majd szembesül a japán luxus kortalan megtestesítőjével. Gyakorlatilag egyedül erre jó a méregdrága rendszer felszerelése, mert egyébként ezzel a mozzanattal mindent megöltek, amit egykor a Century képviselni hivatott.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button