______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Így kell elegánsan nekisétálni egy mozgó teherautónak

hirdetés

Ha már valaki arra adja a fejét, hogy egy négysávos autóúton gyalogosan kelljen át, akkor illene arra is figyelnie, hogy mi történik éppen a közvetlen környezetében. Egy laza beintés nem tesz senkit sebezhetetlenné, avagy továbbra is érdemes nem nekisétálni az úton mozgó járműveknek.

 

A mai “idióta születik” videónkban egy sajnos manapság igencsak elszaporodó jelenség végkifejletét figyelhetjük meg. Ez pedig nem más, mint amikor a gyalogos azt hiszi, hogy neki szíve joga szép nyugodtan bárhol átsétálni az úttesten, akinek pedig ez nem tetszik, az “tehet egy szívességet”.

Főszereplőink is lezseren vágtak neki a négysávos útnak és bizony már az első pillanatokban meggyűlt a bajuk a dudáló autósokkal. A hölgyemény ezt a nemzetközi középső ujjas jelzéssel nyugtázta az egyik sofőr felé, majd úgy sétált tovább, mintha semmi veszély nem leselkedne rá a szemmel láthatóan zsúfolt útszakasz kellős közepén. Lehetett volna tragédia a nemtörődömségéből? Bizony könnyen történhetett volna így is, ám most szerencsére a karma humoros oldalát ismerhettük meg. Főszereplőnk ugyanis lazán elütötte az elé “pofátlankodó” teherautót, majd sérülés nélkül, “reméljük ezt nem látta senki” hozzáállással folytatta az útját a túlsó oldal felé.

hirdetés

Mint mondtam, ez az “én azért is átmegyek bármi lesz” hozzáállás sajnos egyre többször kerül elő, én magam is többször voltam szemtanúja az elmúlt hetekben út közepén sétálgató, majd érkezésemre látványosan megsértődő gyalogosnak. Találkoztam már hirtelen a járdáról lelépő (nem zebrán) fülhallgatóval érzékszerveket bénító esettel és troli után futó, a forgalomra fittyet hányó megoldással is. Nem arról van szó, hogy nem lehet átkelni az úttesten, ha nincs a környéken gyalogos átkelő, de ilyenkor illik figyelni a járművek mozgását és lehetőleg nem direkt akadályozni azokat. Miért? Mert elég egy rossz pillanat és máris megtörténik a baj. Törik a kocsi eleje és vele együtt hullik szét a gyalogos élete. Az előbbi javítható, a második viszont már nem. Megéri, hogy csak azért is megmutassuk? Nem hiszem.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button