______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Így frissült fel a Mercedes S osztály

hirdetés

A Mercedes kínálatában az S osztály mindig is a csúcsot képviselte. Talán éppen ezért nem könnyű pár évnyi piaci jelenlét után felfrissíteni a modellt, hiszen az már a megjelenése pillanatában is jövőbe mutató volt. A németek mégis megpróbálták.

 

Ha Mercedes S osztály, akkor azonnal a luxus és az autózás csúcsa ugrik be az embereknek. Nem véletlen, hiszen ez a modell a csillagos márka ékköve, melynél mindig figyeltek arra, hogy a lehető legtöbbet nyújtsa a tehetős vásárlóknak. Éppen ezért, a még csak 4 éve bemutatott 223-as szériát sem egyszerű tovább bővíteni, a németek viszont most mégis megpróbálták.

Külső tekintetében nem igazán észlelhető változás. Megjelent két új szín a palettán, illetve a fényszórók belső kialakítása is megváltozott. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy a fényforrások most már összetettebb motívumokat is képesek a kocsi elé vetíteni. A gyártó tovább bővítette a Manufaktur programot is, azaz a vásárlók minden eddiginél nagyobb személyre szabhatóságra számíthatnak külső és belső tekintetében is.

hirdetés

A belső térben újdonságnak tekinthető, hogy a fejtámlákat extra párnákkal látták el, illetve frissült az MBUX infotainment rendszer is. Érdekesség, hogy a mobiltelefonos digitális kulcs lehetőségét most már nem csak az IOS, hanem az Android felhasználók is élvezhetik.

Az utazás közbeni szórakozást hivatott szolgálni a Sony Pictures RIDEVU streaming platform, melyen a legújabb filmek és sorozatok érhetők el, persze csak az utasok számára.

hirdetés

A frissítéssel az aurópai vásárlók is megkapják a 3-as szintű önvezetést és az automata sávváltó funkciót is, melyhez ráadásul most már az irányjelző használatával kiadott parancs sem szükséges, azaz az autópályán előzést teljesen maga oldja meg az autó.

Hajtásláncokat tekintve nincs változás, azaz az S osztály továbbra is mild hibrid benzines és dízel, illetve konnektoros hibrid benzines formában érhető el, a csúcsot pedig a Mercedes-AMG S 63 E Performance kivitel jelenti akár 802 lóerőnyi összteljesítménnyel.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button