______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Így fog közlekedni minden a jövőben?

hirdetés

Egy egészen újszerű mobilitási platformot mutatott be a Citroen. Szerintük a jövőben golyókon gurul majd minden, amit csak rá lehet rakni egy mozgó platformra.

 

Az autóipar jelenleg is óriási átalakulásokon megy keresztül, de sokakat érdekel, hogy vajon mi lesz majd a következő lépcsőfok. Miként fognak kinézni a járművek, amikor már nem mi vezetünk, a most ismert autó fogalma pedig már régen a múlté lesz. A gyártók is foglalkoznak a témákkal, ráadásul sokszor a kreatívosok igencsak kitesznek magukért.

Itt van például mindjárt a Citroen újdonsága, mely egészen új szintre emeli a mobilitás fogalmát. A franciák szerint ugyanis a jövőben bármiből lehet helyváltoztató eszköz, csupán egy gördeszka-alváz kell hozzá némi újítással. Mi az újdonság? Például, hogy kerekek helyett 4 gömb mozgatja a mindösszesen 2,6 méter hosszú és 0,51 méter magas platformot, amire bármilyen felépítmény felhelyezhető. De tényleg!

hirdetés

Szállodai szoba? Simán! Konditerem? Persze, ekkor még energiát is termelhetsz vissza az akkumulátorokba! Még egy munkaállomás is felpattintható a platformra, ha nem akarod tétlenül elütni az időt, amíg utazol a városban.

Az Urban Collëctif egyelőre erősen koncepció, de abból az érdekesebb fajta. Persze, nem 1-2 év lesz, mire ezen elképzelések talán megvalósulnak, hanem inkább 20-30.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button