______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Idő előtt bukott le az új Lancia Ypsilon

hirdetés

A Lancia feltámadásának első fecskéje lesz az új Ypsilon, amit most már álcázás nélkül is megtekinthetünk. Reklámfilm forgatás közben sikerült lencsevégre kapni az autót.

 

A Stellantis megalakulásának egyik fontos hozadéka volt anno, hogy olyan márkák is új esélyt kaphattak, melyek lényegében már a teljes eltűnés előszobájában voltak. Ilyen például a Lancia is, mely az utóbbi évtizedben már csak Olaszországban működött, ott is csak egyetlen modellel.

Ez volt az Ypsilon, melynek jelenleg kifutó szériáját 13 éve mutatták be, azaz az autóipar egyik leghosszabb modellciklusát produkálta ez idő alatt. Most viszont jön az újabb generáció, ráadásul már a külső megjelenése sem titok többé, miután valaki lefotózta egy reklámfilm forgatás közben.

hirdetés

Érthető, hogy ennyi idő után az olaszok változtatni akartak a dizájnon, így az új modell minden egyes pontján eltér az eddig megszokottól. Az irányt egy kicsit sportosabbra vették, az új generáció szélesebb és laposabb, mint amit eddig láthattunk. Érdekes fényszóró megoldásokat is láthatunk. Elől két kisméretű fényforrást találhatunk, amiket lényegében összeköt az első légterelőbe integrált LED csík. Hátul hangsúlyos kerek kiemelést kaptak a szintén LED-es lámpák, melyek látványosan kilógnak a karosszéria vonalából.

Ahogy a hivatalos premier dátuma, úgy a technikai adatok sem ismertek még. A gyártó csupán annyit árult el korábban, hogy az új Ypsilon hibrid és tisztán elektromos formában is elérhető lesz valamikor 2024 folyamán.

hirdetés

képek: Masera/Facebook

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button