Autós Hírek

Honda Civic Type-R FN2. Vannak gyenge pontok? Kérdezz-Felelek Extra

A Honda Civic Type-R érthető módon sokak által vágyott tárgy generációtól függetlenül, de talán még mindig az FN2-es szériának van a legnagyobb rajongótábora. Tamás is szeretne egy példányt, de tart az esetleges komoly hibalehetőségektől is. Göbi válaszol!

 

A Honda a Civic kínálat csúcsát jelentő Type-R kivitelekkel mindig is az élvezettel és adrenalinnal átitatott vezetést kínálta a vásárlóknak. A használtautó-piacon is nagy a kereslet ezekre az autókra, de talán az összes generáció közül a 2008 és 2012 között gyártott FN2-es széria emelkedik ki a legjobban.

“Sziasztok!

Hobby autót szeretnék vásárolni, hétvégén meghajtani, max találkozókra el járni vele, de legyen valami élmény, élvezeti faktor.
Honda Civic Type R FN2 az egyik kiszemelt mi a véleményetek róla? Mire kellene figyelni vásárlás előtt? Megéri a felárat a white edition?
Mik a gyenge pontjai? Sok tesztet megnéztem, de igazából részletekbe menően a hibáiról nem igazán esik szó, használt tesztet meg nem igen látok csak a sima 1.8 ból.

Előre is köszönöm

Üdv: Mészáros Tamás”

Szerencsére Göbinek vannak tapasztalatai az autóval, így rá tud világítani néhány pontra, amire oda kell figyelni.

Kedves Tamás!

A Honda Civic Type R FN2-es modellje volt az utolsó igazán élvezetes szívó motoros type R modell. Persze az utána jövő turbós erősebb és gyorsabb, de aki a szívómotor egyenletes karakterét, lineárisan felépülő erejét és magas fordulatát szereti, annak ez az igazi sportos Civic. Azt gondolom, hogy az ára, a későbbi értéktartása is ezt fogja tükrözni, mert az utolsó modellek mindig értéktartóbbak egy nagy váltás előtt. Ez akkor is igaz, ha az utódmodell sokkal jobb, de itt nem erről volt szó, hanem az utódmodell egyszerűen más. Mindig lesznek, akiknek a régi modell, az FN2-es jobban tetszik, én is ezek közé tartozom.

Az autó nagyon megbízható, ha az időbeni olajcseréket elvégezték, az időszakos karbantartásokat megkapta, akkor tartósnak is tekinthető, nyilván széthajtani szét lehet, ha valaki pályaversenyzésre használta akkor beárazni is úgy kell. Utcai használatban hasonlóan tartós, mint a kevésbé sportos Honda motorok, nincs mitől félni, az általános dolgokat kell ellenőrizni, megbízható tulajdonostól vásárolni.

A white edition esetében gondolom a Championship White-ra gondolsz, ami pár extra felszereléssel volt több. Ezek közül a leglényegesebb az önzáró differenciálmű (lamellás sper, LSD), ami valóban egy értékes extra, azonban én mégis azt mondanám, hogy az állapot döntsön, ne a felszereltség. Inkább egy jobb állapotú alapmodell, mint egy sokat ütött, kevésbé karbantartott Champ White kiadás. Nem fogod sajnálni azt a megnyert pár másodpercet, amit a Honda ígért a pályanapokon a Champ White Edition modellnek a sima Type R felett. Az elvitathatatlan, hogy a fehér modell értékállóbb lesz, és persze jobb is, de ne ragaszkodj hozzá, a jobb állapotút válaszd.

Üdv.

Göbölyös Zsolt
Speedzone.hu

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button