______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Hivatalosan is leleplezték a Skoda első MEB platformos elektromosát

hirdetés

A megannyi kedvcsináló kép és ígéret után végre itt van teljes egészében az elektromos Skoda Enyaq.

 

A Skoda már egy ideje promózza a tisztán elektromos, a Kodiaq méretosztályába pozícionált Enyaq SUV-t, most viszont végre teljesen összeállt a kép, megtörtént a hivatalos premier. A forma mellett a technikai részletek is napvilágra kerültek.

Először is mindenképpen ki kell emelni, hogy nem csalódhat az, aki a beharangozó képek után egy lendületes formákkal megáldott városi terepesre számított, az Enyaq ugyanis tényleg látványos formatervet kapott, egy picit talán BMW hatású ( a méretes hűtőmaszk és az első fényszórók kiképzése kelti a bajor hatást) első traktussal. A forma tehát rendben van, a lényeg viszont jelen esetben is a lemezek alatt található meg. A MEB platform variálhatóságát kihasználva ugyanis az Enyaq a lehetőségek tárházát kínálja a vásárlóknak.

hirdetés

A belépő szintet az 55 kWh-s akkumulátor csomaggal szerelt változat jelenti melyhez egy 148 lóerős elektromos motort társítottak a gyáriak. Ezzel az újdonság 11,4 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, az egy töltéssel megtehető hatótáv pedig 340 km a szigorú WLTP szabvánnyal mérve.

Ennél eggyel ütősebb az Enyaq 60, melyben már egy 62 kWh-s akkumulátor csomagot találhatunk, az elektromos motorja pedig 179 lóerőt képes leadni 310 Nm nyomaték mellett. Ebben az esetben már 8,7 másodperces 100-as sprintről beszélhetünk 390 kilométeres hatótáv mellett.

hirdetés

A következő lépcső a 80-as, melynek akksi csomagja már 82 kWh teljesítménnyel bír, a villanymotor pedig 204 lovat képes mozgósítani bármikor. Ennél is fontosabb, hogy teljesen feltöltött akkumulátorokkal itt már éppen hogy, de átlépjük az 500 kilométeres hatótáv küszöböt. Fontos továbbá, hogy ehhez a szinthez csatlakozik már a 80X variáns is, mely két villanyos motorral biztosítja az összkerék meghajtást és a 265 lóerős összteljesítményt 460 kilométeres hatótáv mellett.

A paletta csúcsán természetesen az Enyaq RS trónol, mely szintén egy duplamotoros változat 306 lóerős teljesítménnyel és 460 kilométeres hatótávval. Természetesen itt már olyan részletekről beszélhetünk, mint például a sportos hangolású futómű vagy éppen a 6,2 másodperc alatt elérhető 100 kilométeres óránkénti sebesség.

Az Enyaq gyártása idén év végén kezdődik meg a Skoda Mladá Boleslav melletti gyáregységében, az árazása egyelőre nem ismert.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button