______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Hidrogénes hajtást fejleszt a Kia, először a hadsereg számára

hirdetés

A Kia az elektromos hajtások mellett látja a lehetőségeket a hidrogénes megoldásokban is, ezért további fejlesztéseket jelentettek be ezzel kapcsolatban.

 

Az autóipar gőzerővel sodródik a villanyosítás irányába, de azért vannak még alternatív megoldások is a tisztább jövőkép érdekében. Ilyen például a hidrogén felhasználása is, melyben egyre több gyártó látja meg a lehetőségeket. Például a Kia is, azaz a jövőben a koreaiak rákapcsolnak az FCEV, vagyis a hidrogén üzemanyagcellás fejlesztésekre.

Ennél részletesebben még nem mentek bele a részletekbe a gyáriak, de már most ígéretet kaptunk, hogy 2028-ban érkezik egy ilyen hajtással rendelkező modell a palettába. Egyelőre annyit tudhatunk, hogy ez egy praktikus, sokféleképpen felhasználható típus lesz, ami a jelenlegi meglátások alapján csakis egy SUV variánst jelezhet.

hirdetés

Felmerülhet a kérdés azonban, hogy miért kell mostantól még hét évet várni a hidrogénes Kia bemutatására, amikor csoporton belül a Hyundai már rendelkezik kész alternatívával a Nexo személyében? A válasz annyi, hogy a Kia először alaposan teszteli a rendszereket, azaz először különböző katonai járművekben teszik azokat elérhetővé az elkövetkező években.

A Kia hozzátette azt is, hogy nem véletlenül választották a katonai vonalat. A honvédelem járműveiben ugyanis életképesebb az üzemanyagcellás megoldás, mint az akkumulátoros-elektromos vonal, hiszen a hidrogén tankolása még mindig gyorsabb folyamat, mint az elektromos töltés. Főleg terepen, dízel aggregátorokról megoldva…

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button