______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Hibridként lesz összkerekes a következő Mustang

hirdetés

Alaposan átalakul az elmúlt évek legkomolyabb példányszámban értékesített sportkocsija. Hibridként lesz összkerekes a Ford Mustang.

 

A Ford Mustang abszolút vezeti az elmúlt évek sportkocsi eladási listáját, így érthető, hogy életben akarja tartani globális szinten a gyártó. Persze, ehhez a folyamatosan szigorodó környezetvédelmi normák miatt kompromisszumok kellenek. Lesznek is ilyenek rendesen az Autocar információi szerint.

Az autós portál ugyanis gyári információkra hivatkozva árulta el, hogy már 2022-ben bemutatják a következő Mustang generációt, mely az új Explorer esetében is alkalmazott CD6 platformra épül fel. Ez egyben azt is jelenti, hogy az európai piacon biztos, hogy hibrid formában lesz elérhető, azaz egy V8-as benzines egységet egészítenek ki két elektromotorral. Ha ez nem lenne elég fura a Mustang fanatikusoknak, akkor még az összkerék meghajtás gondolatával is meg kell barátkozniuk. Bizony, a jelenlegi feltételezések szerint míg a benzines egység a hátsó tengellyel foglalatoskodik, addig az elektromosok az elsőt hajtják meg.

hirdetés

A gyári informátorok szerint teljesen elektromos üzemmódban is tud majd közlekedni a Mustang, így nem csak akkor avatkoznak be a villanymotorok, amikor tapadásvesztés jön létre hátul, hanem teljesen rájuk is lehet majd bízni a sportkocsi mozgatását 50-60 kilométer erejéig.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button