______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Hibrid változatot is kap a Ford Ranger következő generációja

hirdetés

A Ford egyik szóvivője erősítette meg, hogy a márka megkezdi a haszongépjármű paletta zéró emisszióra felkészítését is, melynek egyik eszköze lesz a hibrid Ranger.

 

Egyre nagyobb erőfeszítéssel és költségkerettel törekednek a gyártók az emissziómentességre. Persze a teljes átállás nem következhet be sokaknál egyik napról a másikra, hanem első lépcsőfokként a hibrid modellek bemutatása tűnik járható útnak.

Ezt az utat járja be mostanság a Ford is, akiknek ugyan már van teljes értékű villanyosa is, a paletta átalakítása inkább hibrid irányba tolódik el a következő egy-két évben. Ez érvényes a haszongépjármű kínálatra is, melynek köszönhetően a Ranger lesz a következő hibridesített modellje a gyártónak.

hirdetés

Ezt a Ford szóvivője erősítette meg a Car Expert magazinnak. Az egyelőre nem nyert megerősítést, hogy a hajtáslánc miként alakul át, ám egyes feltételezések szerint megmaradhat alapnak a most is használt 2,3 literes benzines erőforrás és ezt egészítik majd ki egy elektromos motorral a mérnökök.

A Ford Europe tervei között szerepel az is, hogy 2026-ig a paletta teljes egészében villanyosítva lesz. Ez persze nem jelenti még azt, hogy a Ford innentől már csak az elektromos autók piacán lesz jelen, hanem úgy kell érteni, hogy ekkor már minden egyes modelljükhöz kínálnak majd hibrid vagy elektromos variánst.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button