______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Hibrid lehet a következő Aygo, a tisztán elektromos hajtást kizárja a Toyota

hirdetés

A Toyota nem akarja elengedni az Aygo kezét, viszont értelemszerűen a jelenlegi formában nem maradhat meg a kisautó a palettán. A hibrid kivitelekben látják a szegmens jövőjét a japánok.

 

A folyamatosan szigorodó környezetvédelmi normák legfőképpen a kisautó szegmensben éreztetik a hatásukat, hiszen ezen kategória az, ami a jelenlegi formájában végkép nem maradhat meg. Ennek az oka, hogy a kisautókat nagy példányszámban értékesítik, ám a szóban forgó vásárlói réteg kimondottan árérzékeny.

Tehát vagy megmaradnak az olcsóbb benzines-dízel technikánál a gyártók, ezzel a CO2 paletta átlagot felnyomva bevállalva a bírságokat, vagy elektromosra váltanak, viszont innentől kezdve lőttek a jó árazásnak. Ezt a problémát érezte meg a Toyota is az Aygo kapcsán.

hirdetés

A japánok viszont nem akarják elengedni az egyik legsikeresebb modelljüket, így megkezdődött a tervezgetés a jövővel kapcsolatban. “Több mint 100 ezer darabos értékesítéssel büszkélkedhet az Aygo, így érthető, hogy nem akarunk megválni tőle”- mondta Matt Harrison, a Toyota európai részlegének a vezetője, majd így folytatta: “Megértem a többi gyártót is, hogy nem tudják kifizetődően fenntartani az A-szegmensben résztvevő modelljeiket, ám mi másként gondolkodunk mint ők. Nem a problémát, hanem a lehetőséget látjuk meg a dologban”.

Harrison szintén kijelentette, hogy a teljes villanyosítást ők is elképzelhetetlennek tartják. “Nézzük csak meg a Peugeot 208 EV-t. Az árazása egyértelműen a szegmens felé van lőve, mi viszont nem tehetjük meg ezt a vásárlóinkkal”.

hirdetés

Marad tehát a hibrid technológia, melyben mindenkinél több tapasztalattal rendelkezik a Toyota. Persze, ez önmagában még nem lesz elég a sikeres túléléshez még a gyártó szerint sem, így már korábban bejelentésre került, hogy a következő Aygo generáció egy kis crossoveresítésen megy majd keresztül, azaz nem csak az emissziós normáknak, hanem bizony a vásárlói trendeknek is komoly hatása lesz a kis japán jövőjére.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button