______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Napokon belül visszaállhat a fizetős parkolási rendszer

hirdetés

A koronavírus járvány miatt vezette be az állam az ingyenes parkolási rendszert, ami inkább csak bosszúságot okozott a lakóknak. Most úgy tűnik, hogy nemsokára vége ennek az akciónak.

 

Az ingyenes parkolást még tavaly áprilisban jelentette be az állam, ezzel is segítve a koronavírus járvány kezelését, legalábbis gazdasági szinten, ami pár hónapos kihagyással a mai napig érvényben van. Ezzel együtt továbbra is vita övezi, hogy ez tényleg segítség volt-e, hiszen sokan éppen arra panaszkodnak, hogy ezzel a lakók életét keserítették meg a forgalmasabb helyeken, azaz a munkából hazaérkező helyiekre rendszeresen bosszúsággal megfűszerezett hosszú helykeresési procedúra vár. Mindezek mellett az önkormányzatok is jelentős bevételektől estek el az akció időtartama alatt.

Most viszont úgy tűnik, hogy napokon belül visszaáll a régi rend, azaz ismét fizetős lesz a parkolás a régebben díjköteles helyeken. Ezt a Magyar Nemzet jelentette be meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

Az értesülést tovább erősíti, hogy a Kormányzati Tájékoztatási központ is kijelentette, hogy 5 millió beoltott után felülvizsgálják a parkolás kérdését. Ezt az eredményt mikor érhetjük el? Lényegében heteken belül, hiszen jelenleg már 4,7 millió fölött jár a beoltottak száma az országban. Figyeljen tehát mindenki a bejelentésekre, nem lenne szerencsés bírsággal kezdeni a visszaállást!

hirdetés

Update: cikkünk írásával egyidejűleg megszületett a döntés, azaz jövő hét keddtől ismét fizetős a parkolás Gulyás Gergely bejelentése szerint! “Az ingyenes parkolás vasárnaptól, május 23-tól megszűnik. Természetesen pünkösd hétfőn még ingyen lehet majd parkolni az ünnepnap miatt, de keddtől újra fizetőssé válik.”

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button