______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Hangszórót csinálna az egész autóból a Sennheiser és a Continental

hirdetés

A Sennheiser és a Continental legújabb próbálkozása lényegében hangszórók nélküli zenehallgatást garantál. Igazság szerint ebben az esetben inkább az egész autóból lesz egy nagy hangszóró.

 

Bár egyre komolyabb hangrendszerek kerülnek piacra, sokan már a hangszórókat kiváltó megoldásokon gondolkodnak. Ilyen például a Sennheiser és a Continental is, akik most összeálltak egy újfajta megoldás erejéig.

Az ihletet a hegedű felépítéséből merítették, aminek nincs külön hangszóróra szüksége, mert a hangokat maga a hangszer teste generálja. Az Ac2ated Sound néven emlegetett technológia pontosan ezen elven működik, csak éppen a belső tér elemeit használja fel, mint hanggeneráló eszközt.

hirdetés

Ennek érdekében a panelek alá egy olyan szerkezet kerül beépítésre, mely az elektronikus jeleket rezgéssé alakítja, így lényegében az egész autó rezonáltatásával állít elő hangokat. Ezzel nincs szükség hangszóró beépítésekre, ami letisztultabb belső teret eredményez, ráadásul a fejlesztők szerint az Ac2ated Sound akár 30 kilóval könnyebbé is teheti az autót, mintha egy komolyabb mai hangrendszert alkalmaznánk.

Mindez szép és jó, ráadásul valószínűleg egy jó darabig tiszta hangzást tesz lehetővé, de azért a belső panelek hosszútávú rezegtetésével kapcsolatban vannak aggodalmaink.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button