______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Gyorsan bővül az Ioniq-modellcsalád, egy nagy elektromos SUV is jön pár éven belül

hirdetés

A Hyundai a Müncheni Autószalonon számolt be a jövőt illető terveiről, amelyekben nagy hangsúlyt kap az elektromos Ioniq-modellcsalád bővítése is.

 

A Hyundai elektromos fronton az Ioniq 5-tel igencsak magasra helyezte azt a bizonyos lécet, de a jelek szerint az ázsiaiak nem ülnek sokáig a babérjaikon. Hamarosan alaposan kibővül az Ioniq-modellcsalád.

Erről a Müncheni Autószalonon beszélt a márka vezetősége, akik elárulták, hogy a következő nagy dobás egy elektromos szedán lesz jövőre, Ioniq 6 néven. Ez a járgány a 2020-as Prophecy tanulmány szériaváltozata lesz és a koncepcióban akkor megismert megoldásokkal (teljesen önvezető autó volán nélkül) szemben, természetesen még lesznek benne kezelőszervek.

hirdetés

Ami ennél is fontosabb, hogy most mutatták meg képeken először azt a tanulmányt, amelyből a tervek szerint 2024-ben az elektromos csúcsmodell keletkezik, Ioniq 7 elnevezéssel. Ez egy kimondottan nagy méretű elektromos SUV lesz, három üléssorral, ezzel a modellel az amerikai piacot is megszólítaná a gyártó.

A technikai háttérről egyelőre annyit lehet tudni, hogy mindegyik Ioniq modell a kitűnően variálható E-GMP platformra épül fel, a nagyobb variánsok esetében pedig a 100 kWh-s SK Innovation akkumulátorokat alkalmazzák majd 800 voltos technológiával és közel 500 kilométeres hatótávval.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button