Autós Hírek

Gyorsan bővül az Ioniq-modellcsalád, egy nagy elektromos SUV is jön pár éven belül

A Hyundai a Müncheni Autószalonon számolt be a jövőt illető terveiről, amelyekben nagy hangsúlyt kap az elektromos Ioniq-modellcsalád bővítése is.

 

A Hyundai elektromos fronton az Ioniq 5-tel igencsak magasra helyezte azt a bizonyos lécet, de a jelek szerint az ázsiaiak nem ülnek sokáig a babérjaikon. Hamarosan alaposan kibővül az Ioniq-modellcsalád.

Erről a Müncheni Autószalonon beszélt a márka vezetősége, akik elárulták, hogy a következő nagy dobás egy elektromos szedán lesz jövőre, Ioniq 6 néven. Ez a járgány a 2020-as Prophecy tanulmány szériaváltozata lesz és a koncepcióban akkor megismert megoldásokkal (teljesen önvezető autó volán nélkül) szemben, természetesen még lesznek benne kezelőszervek.

Ami ennél is fontosabb, hogy most mutatták meg képeken először azt a tanulmányt, amelyből a tervek szerint 2024-ben az elektromos csúcsmodell keletkezik, Ioniq 7 elnevezéssel. Ez egy kimondottan nagy méretű elektromos SUV lesz, három üléssorral, ezzel a modellel az amerikai piacot is megszólítaná a gyártó.

A technikai háttérről egyelőre annyit lehet tudni, hogy mindegyik Ioniq modell a kitűnően variálható E-GMP platformra épül fel, a nagyobb variánsok esetében pedig a 100 kWh-s SK Innovation akkumulátorokat alkalmazzák majd 800 voltos technológiával és közel 500 kilométeres hatótávval.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt is nézd meg

Close
Back to top button