______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Gigantikus méretű az új Genesis G90 motorházteteje

hirdetés

Szokták mondani, hogy igenis a méret a lényeg. Ezt a kérdést nem aprózta el a Genesis sem és megalkotta a világ jelenlegi legnagyobb személyautó motorháztetejét a G90-eshez.

 

Ahogy haladunk előre az időben, könnyen megfigyelhető tendencia, hogy drasztikusan növekednek az autók is. Elég megnézni, hogy például egy mai 3-as BMW már a pár generációval ezelőtti 5-ös dimenzióival rendelkezik. Ha pedig a paletták tetején tanyázó modelleket nézzük, akkor gigantikus járgányokkal találkozhatunk.

A Hyundai prémium márkájaként üzemelő Genesis esetében például a G90 a zászlóshajó, mely egy 5,3 méter hosszú luxusszedán. Természetesen egy ekkora autó méretes karosszéria-elemekből épül fel, olyannyira, hogy van amiből ennél a modellnél találhatjuk meg a legnagyobbat a világon.

hirdetés

Egészen pontosan a motorháztetőről van szó, mely egyben a személyautók között a jelenleg legnagyobb gyártásban lévő elem. Egészen pontosan 2,6 négyzetméternyi alumínium felületről van szó, ami összehasonlításként 45 darab A4-es papírnak felel meg.

A G90 motorházteteje a hűtőrácstól egészen az első ajtóig nyúlik és magába foglalja a sárvédő felső részét is. A gyáriak elmondása szerint a gigantikus gépháztető megalkotásának célja a panelek közötti hézagok megszüntetése volt, így tisztább megjelenést elérve a fő modelljük elején.

hirdetés

forrás: Genesis

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button